یکی از آلایندههای معمول در فاضلاب صنایع مختلف، وجود روغن و چربی در پساب خروجی میباشد، در برخی موارد غلظت آلایندههای فوق به اندازهای بالا است که لزوم استفاده از یک واحد چربی گیر پلی اتیلن برای جلو گیری از ایجاد مشکلات بیشتر نظیر (آلودگی محیط زیست و گرفتگی چاه و انسداد) توصیه میشود. لازم به توضیح است، روشهای گوناگونی درحذف روغن و چربی ازپساب پیشنهاد میشود، که مقرون به صرفه ترین و اقتصادی ترن روش، استفاده از روش ثقلی میباشد.
کاربرد چربی گیر
کاربرد چربیگیرها در فاضلاب آشپرخانهها و تالارهای پذیرایی، محیطهای صنعتی که حاوی ذرات معلق روغن و چربی به صورت معلق(امولوسیون) میباشند است. چربیگیر سادهترین روش ممکن برای جداسازی چربی مخلوط با فاضلاب برای بهبود عملکرد تصفیه در مرحلهی بعدی یا جلوگیری از آسیبهای زیستمحیطی وارد شدن چربیهای خوراکی یا صنعتی به چاه و فاضلاب است.
چربی گیرها، وسیلههایی هستند که برای جداسازی روغن و چربی قبل از ورود به چاه جاذبی طراحی و اجرا میشوند. یکی از مهمترین مشکلات ایجاد شده در آشپزخانههای صنعتی و تهیه غذا تجمع روغن و چربی در سیستمهای زهکش و چاه میباشد که باعث ایجاد گرفتگی و انسداد خواهد شد.
مزایای استفاده از چربی گیر پلی اتیلن
- جلوگیری از ورود روغن و چربی از فاضلاب به منهولها و دیوارههای چاه جاذب (مسدود شدن و گرفتگی لوله انتقال و چاه جاذب )
- جلوگیری از پر شدن سریع چاه جاذب به دلیل ورود ذرات معلق (نظیر برنج، پلاستیک، درب نوشابه و..)(به دلیل تعبیه یک عدد سبد آشغالگیر در ورودی جریان)
- پایین آوردن بار آلودگی فاضلاب برای ورود به مراحل بعد تصفیهخانه (در تصفیهخانههای بتنی و فلزی – بالا بردن کارایی تصفیهخانه)
روشهای چربی گیری (حذف روغن) از پساب
- روش API
- روش CPI
- روش DAF