یکی از مهمترین آلاینده هایی که در سیستم فاضلاب تولیدی صنایع مختلف و ساختمانهای مسکونی و تجاری وجود دارد ، روغن و چربی است لذا با توجه به اینکه گاهی اوقات میزان غلظت این آلاینده ها به قدری زیاد می شود که منجر به بروز یکسری مشکلات مانند انسداد و گرفتگی چاه و یا حتی آلودگی محیط زیست می شوند ، پس برای حل این مشکل لازم است تمهیداتی در خصوص رفع آن در نظر گرفته شود و آن استفاده از چربی گیر و یا گریس ترَپ که اصطلاحاً در زبان انگلیسی به Grease Trap و در بعضی از کشورهای دیگر هم به دگریسر ِDegreaser یا به عبارتی حذف کننده چربی معروف می باشد، است.
مشکلات مربوط به غلظت این نوع از آلاینده ها بیشتر خود را در جا هایی همچون آشپزخانه های صنعتی ، رستوران ها ، تالارها ، و یا کارواش ها نشان می دهند. پس به همین دلیل بسیاری از ارگانها و سازمان های مربوط به اداره محیط زیست شهری در کشورهای مختلف ، این مجموعه ها را ملزم به استفاده از چربی گیر با هدف حذف چربی های موجود در فاضلاب خروجی آنها قبل از ورود به چاه جذبی و یا حتی اِگوی شهری می نمایند تا مانع از بوجود آمدن مشکلات آتی نظیر گرفتگی لوله ها و شبکه های فاضلاب به واسطه وجود چربی تولیدی شوند.
جهت حذف چربی در سیستم فاضلاب خروجی مجموعه های صنعتی در حال حاضر روش های مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد که از آنها میتوان به موارد ذیل اشاره کرد؛
- روش فیزیکی یا همان ثقلی
- روش فیزیکی ، شیمیایی
در این مقاله با توجه به اینکه موضوع معرفی چربی گیر های پلی اتیلن می باشد به توضیح در رابطه با روش فیزیکی و یا همان روش ثقلی می پردازیم.
چربی گیر پلی اتیلن در اصل یک حوضچه آرامش یا سکون می باشد که با هدف جمع آوری چربی ها و مواد جامد خروجی فاضلاب صنایع اعلامی فوق قبل از ورود به اِگوی فاضلاب شهری از طریق کاهش سرعت و خنک نمودن چربی صورت می پذیرد ، است.
پساب و فاضلاب از طریق لوله های فاضلابی ، وارد بخش اول چربی گیر پلی اتیلن می شود ، در این بخش فاضلاب ورودی به یک آرامش می رسد و سرعت جریان آن کاهش پیدا می کند.
سپس چربی و روغن با توجه به سبک بودن از لحاظ وزنی به سطح بالای آب آمده و ذرات معلق موجود فاضلاب به جهت وزن بصورت ته نشینی در کف مخزن پلی اتیلن قرار می گیرد.
بعد از این عملیات پساب حاصل فاقد هرگونه چربی و مواد معلق جامد از طریق اتصالات و لوله های تعبیه شده بر روی دیواره داخلی چربی گیر پلی اتیلن به بخش دوم مخزن و یا چربی گیر پلی اتیلن وارد می شود. در این مرحله همچون مرحله قبل عملیات چربی گیری نهایی صورت می پذیرد چرا که در پساب انتقال به بخش دوم ممکن است ذرات و چربی نا چیزی هنوز وجود داشته باشد، که آنها نیز در این مرحله حذف می گردد و در نهایت پساب از طریق لوله خروجی ، از دستگاه چربی گیر پلی اتیلن خارج می شود و با کمک لوله های پلی اتیلن به سمت چاه جذبی و یا اِگوی شهری هدایت می شود.
گروه صنعتی فراز تجهیز راویس با توجه به نوع تکنولوژی تولید خود،توانایی تولید انواع چربی گیر پلی اتیلن در اقطار و احجام مختلف را دارد که در ادامه به نمونه هایی از آنها اشاره می کنیم :
- چربی گیر پلی اتیلن ۲ متر مکعب ( ۲۰۰۰لیتری)
- چربی گیر پلی اتیلن ۳ متر مکعب ( ۳۰۰۰لیتری)
- چربی گیر پلی اتیلن ۴ متر مکعب ( ۴۰۰۰لیتری)
و…
- چربی گیر پلی اتیلن ۱۰۰ متر مکعب ( ۱۰۰.۰۰۰لیتری)
بالاتر از احجام فوق نیز باتوجه به محدودیت های حمل و نقل در محل پروژه امکان پذیر می باشد و این مجموعه می تواند با اعزام پرسنل متخصص و آموزش دیده خود ، چربی گیر های پلی اتیلن در احجام بالاتر را نیز مونتاژ نماید.
در ضمن لازم می داند اعلام نماید این مجموعه تمامی چربی گیر های پلی اتیلن خود را می تواند با اقطار مختلف و نقشه های مختلف مورد نظر کارفرمایان محترم تولید و به محل پروژه آنها ارسال نماید.
استفاده ا زچربی گیر پلی اتیلن گروه صنعتی فراز تجهیز راویس دارای مزایای مختلفی می باشد که از جمله مزایای آن می توان به موارد ذیل اشاره کرد؛
- نصب و راه اندازی سریع و آسان
- راندمان بالا در حذف چربی و مواد معلق در فاضلاب ورودی
- قابلیت دفن در زمین
- قابلیت حمل و جابجایی آسان در محل پروژه با توجه به اینکه چربی گیر های تولیدی این مجموعه از نوع چربی گیر های پلی اتیلن می باشند.
- مقاوم در برابر خوردگی
- طول عمر بسیار بالا
- آب بندی بسیار مناسب
- نگهداری آسان
- هزینه بهره برداری پایین
- عدم انتشار بوی نامطبوع