گزارش محاسبات استاتیکی لوله های پلی اتیلن (قسمت هشتم)



لوله تولیدی تا سایز ۵۰۰ میلی متر اکثرا براساس کلاس های طبقه بندی شده تولید شده و می شوند . لوله تولیدی از سایز ۶۰۰ الی ۳۵۰۰ میلی متر همیشه براساس محاسبات استاتیکی تولید شده است .

طراحی لوله فاضلابی

از طریق خطوط تولید لوله پلی اتیلن تک جداره :

لوله تولیدی از این روش اصولا در جهت ایجاد کنترل فشار های داخلی و در سایزهای کوچک می باشند . لذا کسانی که از این گونه لوله ها استفاده می کنند بر این عقیده هستند که اینگونه لوله ها را میتوان در زمین دفن کرد چراکه عقیده آن ها بر این است که فشار وارده بر این لوله ها از داخل می باشند . این افراد می بایست بر این نکته نیز توجه داشته باشند که علاوه بر فشار داخلی فشارهای مختلف دیگری همچون بارترافیکی ، آب زیرزمینی و حتی خاک بالاسری لوله وجود دارد که میتواند عملکرد لوله را تحت تاثیر خود قرار دهند لذا باتوجه به مسائل مطرح شده در بالا به عنوان مثال یک لوله با حمل فشار داخلی ۶ بار ممکن است تحت شرایط بار خارجی که تولید تکنولوژی جدید است با مقاومت حلقوی ۲ میتواند جوابگو باشد ، از بین برود و دچار تغییر شکل شود .

در ساختار لوله تحت فشار کیفیت مواد اولیه (رزین ) از اهمیت بالایی برخوردار است و باید توجه داشته باشیم که ضخامت دیواره اینگونه لوله ها در قیاس با لوله پلی اتیلن مدل ۶۳ و ۸۰ و یا ۱۰۰ متفاوت می باشد . متاسفانه از آنجایی که اینگونه رزین ها همگی دارای E-MODULUS هستند ، لذا نمیتوان تفاوت و اختلاف قابل ملاحضه ای در قسمت محاسبات مقاومت حلقوی مشاهده کرد . پس نتیجه جاگذاری اینگونه لوله ها در زیرزمین بسیار بدخواهد بود ، حال اگر در این شرایط به استفاده از مواد پلی اتیلن ۱۰۰ بزنیم و ضخامت لوله را به علت استفاده از مواد اولیه بهتر کم کنیم ، مقاومت این نوع لوله برای کنترل فشار داخلی خوب و مناسب می باشد ولی مقاومت حلقوی آن در جهت کنترل نیروهای وارده از بیرون ضعیف تر خواهد بود .

 

ادامه دارد…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *