در مجموع ، در طول زمان سایش میتواند موجب کاهش یکپارچگی ساختار و کاهش کارایی هیدرولیکی شود چرا که ساینده ها به تدریج مواد دیواره ی داخلی لوله را از بین می برند . سایش پیش زمینه ی تسریع خوردگی می باشد . طبقه بندی های گوناگونی از شرایط ساینده بر اساس سرعت جریان وجود دارد که عبارتند از :
- غیر ساینده : عدم وجود رسوب ساینده در بستر لوله و سرعت جریان بسیار آرام .
- سایندگی کم :رسوب ساینده ی جزئی ، مانند شن در کف لوله و سرعت جریان کمتر از M/S5
- سایندگی متوسط: رسوب ساینده ی متوسط مانند شن و ماسه در بستر لوله و سرعت جریان M/S 5 الی ۴.۵
- سایندگی بالا:رسوب ساینده ی قابل توجه ، شن ، ماسه و سنگ ها در بستر لوله و سرعت جریان بزرگتر از M/S5
گذشته از مواد ، مورد توجه قرار دادن نوع جریان و ساینده برای انتخاب مناسب ترین لوله بسیار مهم می باشند.
۷- استاندارها و آزمون های کیفیت
لوله های تحت فشار (آب رسانی) مطابق استاندارد های
INSO 14427-2 / ISO 4427/ ASTM D3035 و لوله های دوجداره ی فاضلابی (کاروگیت) باید بر اساس استاندارد های ISIRI 9116-3 / ISO EN 13476-3 / ASTM F894 تولید گردند . فهرستی از مهم ترین آزمون ها و استاندارد ها ی مربوطه در جدول ۶ جمع بندی شده اند .
۸-روش های آزمون
۱-۸- نرخ جریان جرمی مذاب
نرخ جریان مذاب بر اساس استاندارد های مذکور در جدول ۶ تعیین می شود . گرانول های پلی اتیلن مواد اولیه یا تهیه شده از سطح مقطع لوله داخل محفظه ی دستگاه قرار داده شده است و آزمون در دمای ۱۹۰ درجه سانتی گراد و تحت وزنه ی ۵ کیلوگرمی انجام می شود . نتیجه ی آزمون حاصل میانگین ۵ اندازه گیری جداگانه و در واحد g/10min بیان می شود .
۸-۲- درصد وزنی دوده
هدف از این آزمون تعیین درصد وزنی مقدار دودهای است که به عنوان رنگدانه و محافظت کننده در برابر UV استفاده میشود. دوده محافظت بسیار موثری را در برابر اشعهی فرابنفش برای لولههای در معرض آفتاب فراهم میکند. تاثیر و کارایی محافظت دوده به مقدار آن در محصول بستگی دارد.
ترموگرویمتری یک روش مناسب برای اندازهگیری کمّی مقدار دوده میباشد. یک کورهی الکتریکی در این آزمون مورد استفاده قرار میگیرد. بعد از اینکه نمونه برای زمان مشخص تحت دمای مشخص قرار گرفت، برای خنک شدن و تا رسیدن به دمای اتاق درون دسیکاتور قرار میگیرد و سپس با دقت ۰.۰۰۰۱gr وزن میشود. مقدار دوده به کمک وزن از دست رفته و به کمک معادلهی زیر محاسبه میشود:
درصد وزنی دوده = [(Mr – M0) / Ms] ×۱۰۰
که در آن :
Mr جرم باقیمانده پس از سوختن در محفظه احتراق تحت محیط نیتروژن،
M0 جرم خاکستر،
Ms جرم اولیهی نمونه میباشد.
ادامه دارد…
I was excited to discover this website. I want to to thank you for your time for this wonderful read!! I definitely liked every part of it and i also have you book-marked to look at new things on your website.
سلام دوست عزیز
بسیار سپاس گزارم.