مقایسه لوله‌های کورتیوب دار با لوله‌های کاروگیت و اسپیرال



در ابتدا لازم است به این نکته مهم اشاره کرد که تمامی این لوله‌ها همه از خانواده بزرگ پلی اتیلن می باشند و تمام خواص و رفتارهای محیطی خاص آنها نسبت به هم مشترک است . اما با توجه به عمر نه چندان طولانی تولید سازه‌های پلی اتیلنی در جهان , فناوری تولید این محصولات رو به پیشرفت است . حال خوب است بدانیم که لوله‌های کورتیوب دار از همان نسل لوله‌های کاروگیت و اسپیرال هستند ولی با این تفاوت که به مرور زمان ایرادات اجرایی محصولات قبلی خود را حل کرده اند و این دستاوردی است که در تغییر چرخه تولید این محصول به دست آمده است.

حال به چند تغییر اساسی در تولید محصول کورتیوب اشاره می کنیم:

  • در لوله‌های کاروگیت و اسپیرال چنانچه لوله دچار شکستگی گردد می بایستی آن قسمت از لوله را تعویض کرد اما در ساختار پروفیلین به دلیل سازگاری آن با نوع جوش اکستروژنی این قسمت را می توان ترمیم کرد. که این امر هم در سرعت بازیابی شبکه و هم در هزینه‌های تعمیر آن نقش بسزایی دارد.
  • قبل از اشاره به مورد بعد، بد نیست به این جمله تامل کنیم «قدرت یک زنجیر به ضعیف‌ترین حلقه اش است»

در کاروگیت و اسپیرال به دلیل عدم وجود پروفیل خاص در محل اتصالات همیشه این قسمت از خود لوله ضعیف‌تر بوده که این امر باعث می‌شود که به مرور زمان از محل اتصالات ایجاد دفلکشن (تغییر حالت) گردد و نشت‌های غیر قابل پیش بینی صورت پذیرد اما چون این وقایع پس از نصب ایجاد می‌گردد هیچ ایرادی نمی توان بر آن گرفت بجز اینکه این واقعه موجب تخریب خاک متقابل با این قسمت از داخل شبکه شده و فلسفه اصلی ایجاد شبکه‌های اگو که حفاظت از خاک می‌باشد را زیر سوال می برد ( این عامل اصلی حذف لوله‌های کاروگیت در پروژه‌های اروپایی و لوله‌های اسپیرال از پروژه‌های داخلی می‌باشد) اما در کورتیوب با توجه به این که محل اتصال دارای پروفیل تعریف شده بوده و معمولا ۵/۱ برابر قدرت لوله متصل به خود را دارد عملا این ضعف منتفی شده و خود تبدیل به یک مزیت می‌گردد.

توضیحا مذکور می‌گردد اتصالات این سری از لوله‌ها به صورت ساکت و اسپیگوت می‌باشد .

  • جدار داخلی لوله‌های کاروگیت حاوی آنتیUV نبوده و زیر نور خورشید خورد و شکننده می‌شوند ولی کلیه جدار لوله‌های کورتیوب آنتیUV کامل را داراهستند که این امر این محصولات را در برابر نور خورشید مقاوم می سازد.
  • همانطور که قبلا اشاره شد لوله‌های کورتیوب دار سازگار با جوش اکستروژنی هستند که خود این جوش از لحاظ کیفیت و استحکام در بالاترین رده جوش‌های پلی اتیلنی قرار می گیرند . حال آنکه به طور مثال لوله‌های کاروگیت (در سایزهای بالا) توسط جوش الکتروفیوژنی (جوش نقطه ای) متصل می گردند که با توجه به بررسی‌های کارشناسان امر دارای پاره ای از ایرادات می باشند .
  • سطح مقطع لوله‌های کورتیوب دار بسیار بیشتر از لوله‌های اسپیرال است که این امر به این رده از محصولات اجازه می دهد که هم اتصال قوی تری نسبت به لوله‌های کاروگیت داشته باشند و هم تا حدودی از حالت سُلب خود خارج شده و دارای قوس در نصب گردند .
  • مزیت بعدی لوله‌های کورتیوبدار استفاده از واشرهای EPDM در اتصال دو لوله است (تا سایز ۱۴۰۰ میلیمتر) که این واشرها از لحاظ آب‌بندی دارای قدرت بسیار زیادی نسبت به اتصالات اسپیرال هستند . جدا از استفاده از واشرهای فوق ذکر در کلیه سایزها می توان از جوشکاری نیز استفاده کرد .
  • نبود خط جوش در طول لوله کورتیوب دار خود یکی دیگر از مزایای قابل توجه در نحوه تولید این نوع لوله‌ها میباشد . این در حالی است که در لوله‌های اسپیرال با توجه به نحوه تولید در هر ۱۰ الی ۱۲ سانت یک سرجوش وجود دارد که این خود میتواند به عنوان نقطه ضعفی برای این سیستم محسوب شود چرا که آب بند بودن در لوله‌های انتقال سیالات و همچنین مخازن از درجه اهمیت بالای برخوردار است .( مدارک مربوطه به پیوست ارایه گردیده است )
  • استفاده از PP یا همان کورتیوب باعث می‌گردد تا لوله کورتیوب دار دارای تحمل مقاومت ترافیکی یا بار فشاری گردد که این خاصیت در دیگر محصولات پلی‌اتلین موجود نمی‌باشد .
  • با توجه به کیفیت بالای محصول کورتیوب (بدلیل استفاده از تکنولوژی آلمان در تولید) بدیهی است که عمر این محصول از دیگر محصولات پلی‌اتلین بیشتر است .(۵۰ سال گارانتی بعد از نصب)
  • با توجه به نوع ساختار مورد استفاده در تولید لوله‌های کورتیوب رعایت استاندارد عملیات جوشکاری (DVS2207-09) به طورکلی رعایت می‌گردد و این در خالی است که در سیستم‌های تولیدی کاروگیت و اسپیرال امکان رعایت استاندارد مربوطه امکان پذیر نیست. لذا در تولیداتی همچون مخازن منهول‌ها و محصولات دست ساز که عملیات جوشکاری از اهمیت بالایی برخوردار ایت استفاده از محصولات کورتیوب پیشنهاد می‌گردد چراکه سطح مقطع لازم در همه انواع پروفیل‌های تولیدی از این نوع جهت انجام علیات جوشکاری صحیح محیا است.
  • دستگاه‌های مورد استفاده در محصولات کورتیوب تماماً ساخت و تولید کشور آلمان بوده لذا با توجه به اینکه این ماشین آلات با هدف تولید محصولات درجه ۱ ساخته شده اند به نحوی طراحی گردیده اند که اولاً دارای سنسورهایی هستند که مانع از به کارگیری مواد ضایعاتی در فرآیند تولید می‌شوند، و دوماً به صورت رندوم توسط شرکت سازنده ،گزارش تولید دستگاه از طریق اینترنت بررسی و پیگیری می‌گردد. نکنه حائز اهمیت دیگر این است که تمامی پروفیل‌های تولیدی با دستگاه‌های کورتیوب از قبل توسط شرکت سازنده و با همکاری شرکت‌های تحقیقاتی و مهندسی در شرکت مبدا طراحی شده اند؛که همراه با خرید دستگاه برنامه تولید پروفیل‌های مربوطه نیز تحویل شرکت خریدار می‌گردد.لذا خریدار قادر به تولید محصولی خارج از استاندارد‌های ارائه شده از طرف شرکت آلمانی نخواهد بود که این یک مزیت می‌باشد و نتیجه آن تولید محصول داخلی با استاندارد آلمان می‌باشد.
  • محصولات کورتیوب بر خلاف تمامی محصولات تولیدی دارای ساختار بدنه متعددی می‌باشد به عبارتی تنوع تولید بسیار بالایی دارد(در حدود ۷۰ مدل پروفیل ). لذا برای هر پروژه با هر عمق دفن و شرایط از طرف واحد مهندسی یک پروفیل یا ساختار معرفی می‌گردد. پس مطمئناً پروفیل مخزن و یا لوله ای برای عمق دفن ۱ متر با عمق دفن ۱۰ متر کاملاً متفاوت خواهد بود. و همچنین مخزن و یا لوله ای که قرار است به صورت عمودی کار گذاشته شود با مخزن و یا لوله ای که به صورت افقی در زمین و یا در دریا کار گذاشته شود متفاوت خواهد بود و این در حالی است که در سایر روش‌های تولید مانند اسپیرال ساختار بدنه به یک شکل است چه در حالت افقی ، چه در حالت عمودی چه درخشکی و یا حتی در دریا.
  • آخرین مزیتی که می توان به آن اشاره کرد همخوانی این لوله‌ها با منهول‌های هم خانواده خود است که این مزیت سرعت و سهولت در نصب را از دیگر محصولات پلی‌اتلین بسیار بیشتر می نماید .

۳ نظر در مورد «مقایسه لوله‌های کورتیوب دار با لوله‌های کاروگیت و اسپیرال»

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *