لولههای پلی اتیلن مانند انواع دیگر لولههای پلاستیکی و غیرپلاستیکی مزایا و معایبی دارند که در ادامه این موارد را مشاهده مینمایید.
مزایای لوله پلی اتیلن
- مقاومت در برابر خوردگی: انواع لولههای پلاستیکی و از آن جمله لوله پلی اتیلن در برابر خوردگی و زنگزدگی مقاوم هستند و به همین دلیل عمر نسبتا بالایی دارند.
- سبکی و آسانی حمل: لولههای پلی اتیلن سبک هستند و جابجایی آنها در حجم زیاد و مسافت زیاد آسان و کمهزینه است.
- انعطافپذیری: این لولهها نسبت به لولههای فلزی، انعطافپذیرتر هستند. به همین دلیل نصب آنها در مسیرهای دارای انحنا با تعداد اتصالات کمتر و به آسانی قابل انجام است. به علاوه امکان آسیبدیدگی در اثر فشارهای زیرزمینی و محلهای خاص نیز کمتر است.
- تنوع اتصالات: لولههای پلی اتیلن با روشهای مختلف قابل اتصال به یکدیگر هستند که کار نصب آنها را در کاربردهای مختلف آسان میکند.
- خواص هیدرولیکی بالا: این لولهها سطح داخلی صافی دارند. در نتیجه کمترین انرژی برای انتقال مایعات از درون آنها مورد نیاز است.
- طول عمر بالا و هزینه کم: عمر این لولهها اغلب بسیار طولانی است و هزینهی نصب و نگهداری آنها نیز نسبت به زمان استفاده کم است.
- وجود استانداردهای متنوع: لولههای پلی اتیلن دارای استانداردهای گوناگونی هستند که انتخاب و استفاده از آنها را آسان میکند. امکان انجام محاسبات و انتخاب لولهای که دارای ویژگیهای مورد نظر باشد، یک مزیت مهم در کاربردهای صنعتی به شمار میرود.
- مقاومت در برابر سایش و ضربه: ویژگیهای پلیاتیلن موجب میشود که لولههای پلی اتیلن در برابر ضربه و سایش مقاومت بالایی داشته باشند.
- مقاومت بالا در برابر زمینلرزه و رانش زمین: خواص این لولهها در محلهایی که احتمال رانش زمین یا زمینلرزه وجود دارد، مفید و کارآمد هستند.
- مقاومت در برابر اشعه فرابنفش: این لولهها در برابر اشعه فرابنفش خورشید مقاومت خوبی از خود نشان میدهند.
- هزینه پایین تعمیرات و نگهداری: لولههای پلی اتیلن با هزینهی کم قابل تعمیر هستند. تعویض بخشهای کوچک لوله و تعویض اتصالات به آسانی قابل انجام است.